kozmeticki salon i estetski centar

Masaže kod terapeutkinje za tijelo

 

Masaža je mnogo je više od samog dodira.

masaza (1)

Tempo života kojim živimo i stres koji postaje dio svakodnevice koji više ne registriramo, dovode do napetosti u mišićima i konstantnih promjena u tjelesnom zdravlju. Preuzmite kontrolu, opustite se i riješite se boli uz jednu od masaža koje u Studiju 58 nudi vrhunska terapeutkinja za tijelo Marija Čubelić.

 

U ponudi su Shiatsu / Quantum Bodywork, visceralna manipulacija, cranio sacralna terapija, tretman centralnog kanala, refleksološka masaža stopala i medicinska masaža.

 

Nudimo savjetovanje uz orijentalnu dijagnozu i dijagnozu strukture kostiju te mogućnost određivanja prioriteta u tretmanima.

 

SHIATSU / QUANTUM BODYWORK

Shiatsu je holistički rad na tijelu koji potiče iz Japana, a svoje korijene vuče iz tradicionalne kineske medicine. Doslovno prevedeno znaci pritisak prstom, palcem. Radi se na podlozi, na podu, u udobnoj pamučnoj odjeći. U tretmanu, terapeut izvodi pritisak palcem, dlanom, laktom, koljenom na tsubo točke duž meridijana, uz dodatna istezanja, ljuljanje, rotacije, torzije..
Shiatsu je sinteza istoka i zapada, energetskog i fiziološkog, vidljivog i nevidljivog. Pomaže ublažiti fizičke simptome te povratiti emocionalnu i mentalnu ravnotežu.

Quantum Bodywork, multidimenzionalni trening svjesnosti povlači korijene iz različitih oblika rada na tijelu (osteopatija, kiropraktika, sportska masaža, rolfing, shin tai).
Quantum Bodywork određuje prioritete tj. cilj tretmana prema specifičnoj potrebi klijenta
Prioriteti mogu ležati na bilo kojem nivou: struktura – kosti, zglobovi, ligamenti, tetive, zatim živci, mišići, organi, krv, limfa, meridijani, čakre, aura. Osim toga, prioritet ponekad lezi u smislenom, vođenom razgovoru koji pomaže pri jasnoći, postavljanju ciljeva, pronalasku smisla, vraćanju samopouzdanja kako bi čovjek u konačnici postao svjesno, odgovorno biće koje je u stanju iskoristiti svoj vlastiti kreativni potencijal.

 

VISCERALNA MANIPULACIJA

Direktan rad na organima i dubokim slojevima hare (abdomena, trbuha), općenito poznatim kao visceralna osteopatija, dostupan je profesionalcima iz područja rada na tijelu tek od nedavno od kad je uvedena u svijet osteopatije. Tome je pridonio i taoistički majstor Mantak Chia i njegov Chi Nei Tsang – duboki rad na hari. Benefiti za opće stanje organizma kod prakticiranja ove tehnike su višestruki. Pomaže čišćenju toksina, loših emocija, prekomjerne vrućine i hladnoće koje vode u patološka stanja. Energizira, jača i detoksicira cijeli interni sustav.

Chi Nei Tsang

 

CRANIO SACRALNA TERAPIJA

Cranio sacralni sustav je sustav koji povezuje lubanju i sacrum kroz duru, kanal leđne moždine i intrakranijalne membrane. Povezan je također i tekućinom i inherentnim ritmom cerebrospinalne tekućine. To je regulativni sustav cijelog Tijelo-Duh-Organizma koji se izražava kroz spori ritmički kranijalni impuls. Osim toga, taj kranijalni ritmički impuls je kretanje neovisno o srčanom ritmu, pulsu i dišnom mehanizmu ošita i pluća.
Cranio sacralni sustav utječe na metabolizam tijela kao i na svaku pojedinu stanicu.

masaza3

 

TERAPIJA CENTRALNOG KANALA

Centralni kanal je komunikator i dirigent univerzalne inteligencije. Informacije od životnog značaja dalje se prenose na meridijane i od tamo putem fascije u sve dijelove fizičkog tijela. Na taj si način informacije krče put do krvotoka i živčanog, mišićnog, dišnog, probavnog, koštanog i žljezdanog sustava. Kada iz bilo kojeg razloga taj kanal ne funkcionira ispravno, vitalne informacije ne mogu doci do perifernih sustava. Komunikacija pati te se konačno potpuno prekida, sto pak negativno utječe na ravnotežu tijela.

masaza (2)

 

REFLEKSOLOŠKA MASAŽA STOPALA

Masaža refleksnih zona koja uključuje pritisak na refleksna područja na stopalima koja odgovaraju različitim organima, kostima i tjelesnim sustavima. Općenito djeluje opuštajuće i pomaže u liječenju raznih bolesti, blagotvorno djeluje na organe i organske sustave. Smatra se da pod nezdravim utjecajima okoline tijelo počinje nakupljati kalcijeve soli na živčanim završecima u stopalu, kao i kristale mokraćne kiseline koji ometaju i sprječavaju normalan rad žlijezda i drugih organa. Odgovarajuća masaža može pomoći u uklanjanju soli i kristala, posljedično stimulirajući organe i pospješujući normalan rad organa.

footmasage

 

MEDICINSKA MASAŽA

Medicinska masaža osmišljena je tako da strateški cilja na medicinska stanja. Pomaže opustiti bolne ili zategnute mišiće, opustiti trigger (okidačke) točke, poboljšati cirkulaciju krvi i smanjiti upale. Osim toga, medicinskom masažom izbjegavaju se nuspojave i problemi ovisnosti o propisanim lijekovima protiv bolova. Masaža također može poboljšati vaše držanje i koordinaciju, smiriti živčani sustav, spriječiti kronična bolna stanja, poboljšati fleksibilnost, poboljšati probavu.

 


CIJENA 

€45-60