kozmeticki salon i estetski centar

Dermapen tretman mikroiglicama

f

Moderan stil života, ubrzan tempo, različiti stresori i okolišni čimbenici utječu na našu kožu koja, pod ovim utjecajima, gubi svoj prirodan sjaj i mladenački izgled.

Dermapen tretman mikroiglicama idealan je tretman koji odgovara izazovima današnjeg životnog stila tako da obnavlja kožu i time postiže svježiji izgled lica u svakoj prilici.

Tretmani mikroiglicama svjetski su hit u području kozmetologije jer potiču kožu na proizvodnju kolagena i regeneraciju te smanjuju izraženost ožiljaka i strija. Dermapen tretman mikroiglicama efikasna je nekirurška metoda za uklanjanje bora i ožiljaka, u potpunosti bez kontraindikacija i bez komplikacija. Radi se o tretmanu kreiranom za pomlađivanje lica prirodnim putem tako što specijalno dizajniran uređaj potiče kožu na prirodno obnavljanje i pritom ublažava vidljive bore, strije i ožiljke te postiže zatezanje i pomlađivanje kože.

Dermapen sadrži mnoštvo mikroiglica za jednokratnu upotrebu s jedinstvenom oprugom koja automatiziranim pokretima vibrira te tako ostvaruje kontroliraniji rezultat.

Za razliku od drugih proizvoda s mikroiglicama, Dermapen ima vertikalni kut uboda koji pospješuje efekt i pruža ravnomjerniju i sigurniju metodu primjene te smanjuje mogućnost oštećenja osjetljive kože. Mikroiglice, čija se dužina može podesiti, izazivaju vertikalne ubode na koži pod kutom od 90 stupnjeva te površinsko mirko-oštećenje kože koje potiče njenu prirodnu obnovu, stimulirajući proliferaciju kolagena u fibroblastima, stanicama koje su zaslužne za proizvodnju tvari esencijalnih u zarastanju kože. Upravo tako se koža prirodnim procesom regeneracije pomlađuje.

Zbog vertikalnog kuta uboda mikroiglicama mogu se sigurnije i bolje tretirati teško dostupna mjesta (oko očiju, nosa i usana). Automatizirani pokreti minimiziraju bol i neugodu, a ujedno osiguravaju brže vrijeme oporavka. Mikroiglice ne dovode do stvarnog oštećenja tkiva, no naš organizam svejedno reagira na intruziju, odnosno prodor u tkivo. Živci šalju električne impulse koji započinju proces zarastanja i time pojačanu proizvodnju kolagena i elastina.

Višestruko pojačana struktura kolagena zgušnjava kožu i tako ispunjava postojeće atrofične ožiljke. Ova prirodna reakcija tijela naziva se neokolageneza.

Budući da kolagenim vlaknima i kapilarama treba određeno vrijeme da se formiraju, za prve rezultate tretmana potrebno je izdvojiti najmanje 28 dana, a sazrijevanje nove mlade kože traje i do 2 godine nakon tretmana.

Dermapen tretman mikroiglicama preporučujemo za:

  • ublažavanje i vidno smanjenje bora
  • ublažavanje raznih ožiljaka (akni, operacija, opekotina…)
  • pomlađivanje lica
  • zatezanje kože
  • apsorpciju vitamina, lijekova i ostalih aktivnih nutrijenata
  • ublažavanje strija

Za najbolje rezultate, potrebno je ponoviti tretman svakih 2-4 tjedana, a najviše 10 puta, ovisno o potrebama i željenom rezultatu. Čišćenje lica nedvojbeno je najvažniji dio vaše osnovne rutine u njezi lica, a DERMAPEN tretman mikroiglicama jedan je od tretmana s kojim možete vašu kožu održavati čistom i regeneriranom.

Ovisno o indikaciji provodi se ciklus od točno određenog broja tretmana, na točno određenoj dubini iglica, određenoj brzini uređaja i uz upotrebu odgovarajućeg mezoterapijskog pripravka. Tretman se kombinira i sa PRP terapijom pomlađivanja vlastitom plazmom, matičnim stanicama i faktorima rasta. Svrha ovog tretmana je poticanje sinteze novog kolagena, krvnih žila koje kožu opskrbljuju kisikom i hranjivim tvarima, oporavak kožnih oštećenja te poništavanje znakova starenja.

Oporavak: Nakon tretmana lice će biti crveno, a koža će na dodir biti toplija nego obično. Ovo je normalna reakcije kože i u roku od 1 – 2 sata stanje bi se trebalo ublažiti, a nakon 24 sata posve normalizirati.

Preporuka je poslije tretmana izbjegavati sunce i solarij, a ukoliko imate otvorene rane tretman se ne može primijeniti. Također, ne preporučujemo tretirati netom operirana, ozlijeđena ili opečena područja. Dermapen koristi sterilne jednokratne mikroiglice kako bi se omogućila najsigurnija njega te izbjegle bakterijske, gljivične i ostale infekcije.